מינורי ביותר מדי טוב

עוגת גבינה של אמא

אמי, לבשל- לא ידעה.
על עוגת הגבינה שלה הייתי חולה.
"איזו עוגה אתה רוצה?" הייתה שואלת מדי פעם.
"עוגת גבינה, אמא", הייתי עונה.
"יאירי," היתה מזהירה אותי, "בסוף זה יימאס עליך."

מה הסוף?
הסוף הייתה שבפרקטיקת ה-

'אוכלים כדי לחיות,לא חיים כדי לאכול'

היא המירה כל רכיב ברכיב מבריא, מרזה או סתם ממזער נזק.

המצער- היא מתה מוקדם מדיי, באמצע התהליך;
הקיזה את הטעם הנפלא לאט לאט, ועוד לא הספיקה להפוך את העוגה לקרקר.

עוגת גבינה (שפיצר)

ריטה

15.06.2005

מצרכים

כלים

200 סמ"ק ביסקוויטים פתי בר מרוסקים Food-processor גריסת ביסקוויטים
100 גרם מרגרינה כלי המסה למרגרינה
קמח תבנית עגולה
4 שמנת חמוצה 15% כף עץ
3 חבילות גבינה לבנה שמנה נייר פרגמנט
כוס וחצי סוכר נייר כסף
שקית סוכר וניל כלי זכוכית
3 ביצים סכין מריחה רחבה
1 כפית (פקק) תמצית אפיית רום אדום מדידה כוס וחצי
גירוד קליפת לימון מיקסר ערבוב גס
גירוד קליפת תפוז מיקסר ערבוב עדין
כוס פלסטיק גדולה (קרם)
פומפיית גירוד
כף ניגוב

פעולות

  • ריסוק 200 סמ"ק ביסקוויטים.
  • המסת 100 גרם מרגרינה, בחישה בכף עץ.
  • הנחת נייר פרגמנט על התבנית העגולה.
  • מריחת דפנות התבנית והפרגמנט במרגרינה.
  • זריית קמח על התבנית.
  • העברת הביסקוויטים הגרוסים לכלי זכוכית, ערבוב עם המרגרינה המומסת.
  • העברת תערובת הביסקוויטים לתבנית. הידוק.
  • תנור ל- 150 מעלות, 20 דקות.
  • לשים נייר כסף על התחתית למניעת נזילות.
  • 3 חבילות הגבינה לתוך כלי הפלסטיק.
  • להוסיף כוס וחצי סוכר.
  • 3 ביצים.
  • באיטיות בהתחלה לערבב.
  • להוסיף 3 שמנת חמוצה 15%.
  • 4 כפות קמח.
  • גירוד לימון.
  • גירוד תפוז.
  • לערבב.
  • להוריד את הערבוביאדה לתבנית.
  • להכניס לאפייה 50 דקות.

 להכניס לכוס פלסטיק גדולה

  • 1 שמנת חמוצה 15%,
  • 1 שקית סוכר וניל,
  • כפית (פקק) תמצית אפיית רום אדום.
  • לערבב.

לאחר שהעוגה נאפתה 50 דקות,

  • להוציא מהתנור,
  • להעלות ל- 200 מעלות,
  • למרוח קרם,
  • להכניס לעוד 5 דקות.
  • להוציא.
  • להכניס למקרר.
Share

השאר תגובה