לזניה ארבע גבינות ורוטב פומודורו

משך הקריאה: 1 דק', תלוי בכמה שניות יש לך בדקה

ynet 08/01/2014 14:15
לזניה מהירה של 4 גבינות ורוטב פומדורו

מצרכים

1 חבילה עלי לזניה ברילה
2 צנצנות רוטב עגבניות בטעם פומדורו, ברילה
1 גביע 750 גר’ גבינה לבנה
1 קובייה גבינת פטה/בולגרית, מפוררת בידיים
200 ג’ גבינת קצ’קבל/צ’דר מגורדת
1 שקית גבינת עמק מגורדת
1 גביע שמנת חמוצה
3-4 ביצים
1/3 כוס קמח
מעט אגוז מוסקט
1 כף אורגנו יבש (לא חובה)
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות עם השמנת וצנצנת אחת של רוטב עגבניות, מתבלים, טועמים, משפרים טעם ומניחים בצד.
  2. משמנים תבנית אפייה במעט שמן ומסדרים בתוכה את עלי הלזניה, כך שיכסו את תחתית התבנית בצורת רעפים חופפים. על עלי הלזניה מניחים שליש מכמות הגבינות ועליה שוב עלי לזניה, חוזרים על התהליך פעמיים כך שהשכבה העליונה תהיה של עלי לזניה.
  3. על עלי הלזניה שלמעלה יוצקים מעט מרוטב העגבניות שנשאר וכן את הגבינה שנשארה בקערה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות.

הצעת הגשה

יש להמתין לפחות 20 דקות לפני פריסת הלזניה לשם התייצבות המאפה.

Share

הערות? אשמח לתגובתך

Share