מינורי ביותר מדי טוב

הערכת דקות קריאה: 3 דקות, בערך 🙂

עוגת גבינה של אמא

אמי, לבשל- לא ידעה.
על עוגת הגבינה שלה הייתי חולה.
"איזו עוגה אתה רוצה?" הייתה שואלת מדי פעם.
"עוגת גבינה, אמא", הייתי עונה.
"יאירי," היתה מזהירה אותי, "בסוף זה יימאס עליך."

מה הסוף?
הסוף הייתה שבפרקטיקת ה-

'אוכלים כדי לחיות,לא חיים כדי לאכול'

היא המירה כל רכיב ברכיב מבריא, מרזה או סתם ממזער נזק.

המצער- היא מתה מוקדם מדיי, באמצע התהליך;
הקיזה את הטעם הנפלא לאט לאט, ועוד לא הספיקה להפוך את העוגה לקרקר.

עוגת גבינה (שפיצר)

ריטה

15.06.2005

מצרכים

כלים

200 סמ"ק ביסקוויטים פתי בר מרוסקיםFood-processor גריסת ביסקוויטים
100 גרם מרגרינהכלי המסה למרגרינה
קמחתבנית עגולה
4 שמנת חמוצה 15%כף עץ
3 חבילות גבינה לבנה שמנהנייר פרגמנט
כוס וחצי סוכרנייר כסף
שקית סוכר ונילכלי זכוכית
3 ביציםסכין מריחה רחבה
1 כפית (פקק) תמצית אפיית רום אדוםמדידה כוס וחצי
גירוד קליפת לימוןמיקסר ערבוב גס
גירוד קליפת תפוזמיקסר ערבוב עדין
כוס פלסטיק גדולה (קרם)
פומפיית גירוד
כף ניגוב

פעולות

  • ריסוק 200 סמ"ק ביסקוויטים.
  • המסת 100 גרם מרגרינה, בחישה בכף עץ.
  • הנחת נייר פרגמנט על התבנית העגולה.
  • מריחת דפנות התבנית והפרגמנט במרגרינה.
  • זריית קמח על התבנית.
  • העברת הביסקוויטים הגרוסים לכלי זכוכית, ערבוב עם המרגרינה המומסת.
  • העברת תערובת הביסקוויטים לתבנית. הידוק.
  • תנור ל- 150 מעלות, 20 דקות.
  • לשים נייר כסף על התחתית למניעת נזילות.
  • 3 חבילות הגבינה לתוך כלי הפלסטיק.
  • להוסיף כוס וחצי סוכר.
  • 3 ביצים.
  • באיטיות בהתחלה לערבב.
  • להוסיף 3 שמנת חמוצה 15%.
  • 4 כפות קמח.
  • גירוד לימון.
  • גירוד תפוז.
  • לערבב.
  • להוריד את הערבוביאדה לתבנית.
  • להכניס לאפייה 50 דקות.

 להכניס לכוס פלסטיק גדולה

  • 1 שמנת חמוצה 15%,
  • 1 שקית סוכר וניל,
  • כפית (פקק) תמצית אפיית רום אדום.
  • לערבב.

לאחר שהעוגה נאפתה 50 דקות,

  • להוציא מהתנור,
  • להעלות ל- 200 מעלות,
  • למרוח קרם,
  • להכניס לעוד 5 דקות.
  • להוציא.
  • להכניס למקרר.
Share

הערות? אשמח לתגובתך

Share