משך קריאה: 1 דק', תלוי כמה שניות יש לך בדקה
עמי באראט
2 כפות טחינה
1 כפית שטוחה של אבקת אפיה, לערבב טוב את שניהם
2 ביצים לערבב
1 סילן
חמוציות או כל סוגי הפיצוחים שקדים אגוזים גרעיני חמניה
כף קווקר
מצרכים
- כף וחצי טחינה גולמית
- ביצה אחת גודל L
- כף מים
- כפית אבקת אפייה
- מלח, זעתר ו/או שומשום
- פרוסת גבינה צהובה
- כף קוואקר
- חצי כפית סילאן ללא סוכר (לא חובה)
- [גרעיני חמניה]
- [חמוציות]
אופן ההכנה
- מערבבים את המרכיבים במזלג.
- משמנים קערה עגולה גדולה ומעבירים אליה את התערובת.
- מכניסים למיקרו ל-2 דקות.
- הופכים מניחים פרוסת גבינה צהובה
- מחממים עוד 20-30 שניות.
- חוצים וממלאים במה שרוצים.
* אפשרי להכין את הפיתה גם במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן זית.
* את הטחינה אפשר להמיר בממרח שקדים, קמח שקדים או חמאת בוטנים טבעית.