פיתה טחינה ביצה

הערכת משך קריאה: <1 דק', תלוי כמה שניות יש לך בדקה

עמי באראט

2 כפות טחינה
1 כפית שטוחה של אבקת אפיה, לערבב טוב את שניהם
2 ביצים לערבב
1 סילן
חמוציות או כל סוגי הפיצוחים שקדים אגוזים גרעיני חמניה
כף קווקר

מצרכים

  • כף וחצי טחינה גולמית 
  • ביצה אחת גודל L
  • כף מים
  • כפית אבקת אפייה
  • מלח, זעתר ו/או שומשום
  • פרוסת גבינה צהובה
  • כף קוואקר
  • חצי כפית סילאן ללא סוכר (לא חובה)
  • [גרעיני חמניה]
  • [חמוציות]

אופן ההכנה

  1. מערבבים את המרכיבים במזלג.
  2. משמנים קערה עגולה גדולה ומעבירים אליה את התערובת.
  3. מכניסים למיקרו ל-2 דקות.
  4. הופכים מניחים פרוסת גבינה צהובה
  5. מחממים עוד 20-30 שניות.
  6. חוצים וממלאים במה שרוצים.

* אפשרי להכין את הפיתה גם במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן זית.

* את הטחינה אפשר להמיר בממרח שקדים, קמח שקדים או חמאת בוטנים טבעית.

 

Share

הערות? אשמח לתגובתך

Share