מרכיבים
0.5 קילו | ספגטי | |
0.75 קילו | עגבניות – קצוצות. אפשר מקופסה | |
2 יחידות | שום (שיניים) – פרוסות | |
1 יחידות | פלפל שאטה | |
0.3 כוס | שמן זית | |
250 גרם | מוצרלה – חתוכה לקוביות בגודל שני ס"מ | |
15 עלים | בזיליקום – קרועים ביד | |
1 כפית | אורגנו – עלים טריים קצוצים או חצי כפית עלים יבשים | |
1 כפית | סוכר | |
מלח | ||
פלפל |
אופן ההכנה
שופתים שני סירים.
אחד גדול עם מים מומלחים,
אותו מביאים לרתיחה ואחד בינוני עם השמן.
לסיר המים הרותחים מכניסים את הספגטי ומבשלים לפי הוראות היצרן. ייקח כעשר דקות.
מטגנים בשמן את השום והפלפלון. כשהשום מזהיב, מוציאים אותו ואת הפלפלון ומשליכים.
במקומם מוסיפים לסיר את העגבניות. ממליחים קלות ומפלפלים.
מסננים את הספגטי ומוסיפים אותם לסיר עם העגבניות.
מערבבים ומסיפים את המוצרלה, הבזיליקום והאורגנו. מערבבים דקה ומסירים מהאש.