מתכון אספרסו ואייריש קרים

משך קריאה כ־ 2 דקות

עוגה בחושה

קנקן קפה פילטר בתוספת אייריש קרים הוא שילוב נהדר, שכיף לפתוח איתו את היום בימי חורף קרירים. את תוכנו הוספתי כאן לעוגה עסיסית – ועם ציפוי חגיגי של גנאש שוקולד למשקיענים.

חומרים

(לתבנית אינגליש קייק אחת):

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/8 כוס אבקת קקאו לא מתוקה
  • 1 כוס אבקת סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 מנת אספרסו (30 מ”ל של קפה מוכן)
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס אייריש קרים (האלכוהול, אגב, מתאדה באפייה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

ציפוי הגנאש

  • 1 חפיסת שוקולד מריר, שבורה לקוביות
  • 1 כוס שמנת.

הכנה

מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערת ערבוב.

מוסיפים בהדרגה ולפי הסדר (החל מהאספרסו) את המרכיבים הנותרים, תוך ערבוב במטרפה או במיקסר (מהירות בינונית) רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת בחמאה ומקומחת קלות.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 35-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (זה יכול לקחת גם יותר זמן, תלוי בתנור).

מצננים בטמפרטורת החדר 20 דקות לפני שיוצקים את הציפוי או ההגשה.

הגשה

מחממים שמנת בקלחת עד לרתיחה.

יוצקים לקערת ערבוב שבה כבר מחכות קוביות השוקולד השבורות ומערבבים היטב ועד לקבלת תערובת אחידה.

מצננים את העוגה, יוצקים מעליה את הגנאש ומעבירים למקרר, להתגבשות הציפוי ולמשך חצי שעה לפחות.

Share

הערות? אשמח לתגובתך

Share
%d בלוגרים אהבו את זה: