11/1/2020
רכיבים
- 2 ק"ג שעועית מנומרת מושרת לילה במים
- 50 מ"ל שמן זית
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 פלפל אדום חריף קצוץ
- 1/2 ק"ג עגבניות קלופות וקצוצות גס (אפשר עגבניות איטלקיות מקולפות בקופסת שימורים)
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח, פלפל
- חבילה פטרוזיליה קצוצה
- מים
הוראות הכנה
- בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום והפלפל החריף.
- מוסיפים את קוביות העגבנייה, מטגנים מעט, מוסיפים את היין ומרכזים.
- מוסיפים את השעועית, מוסיפים מים עד כעשר ס"מ מעל השעועית מבשלים כשעה עד שעתיים.
- טוחנים כחצי מכמות השעועית ומחזירים למרק.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.